RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Ніхто не хотів брати відповідальність: розкрито цікаві деталі про розробку закону про Антикорупційний суд

Коли президент України Петро Порошенко розпорядився принести йому на підпис готовий законопроект про Антикорупційний суд, ніхто не хотів брати на себе відповідальність за його розробку.

Про це один з авторів законопроекту про Вищий антикорупційний суд, засновник "Фонду інновацій та розвитку" Георгій Вашадзе розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Політик зазначив, що сам Порошенко брав участь в обговоренні законопроекту, однак, над його написанням в основному працював сам Вашадзе і заступник глави АП Олексій Філатов.

"Я пам'ятаю, що Порошенко просив, щоб йому принесли готовий законопроект для підпису, і він зміг його внести в парламент. На жаль, в Україні, як зазвичай буває, ніхто не захотів брати відповідальності за прийняття даного рішення. Всі люблять критикувати, показувати пальцем, що хтось поганий, але сам ніхто нічого не робить, - підкреслив він. - Ніхто не хотів прийти до Порошенка і сказати, що готовий взяти на себе відповідальність і розробити законопроект".

"А наша команда абсолютно по-іншому працює. Я сам напросився, як і з НАБУ (Георгій Вашадзе також займався розробкою закону про НАБУ, - "Апостроф"). І думаю, що ми отримали хороший результат", - резюмував Вашадзе.

Більше про переговори з МВФ читайте в матеріалі "Апострофа": Ми створимо хорошу практику для Росії без Путіна - автор важливого закону про переговори з МВФ і новий суд.