RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Відставка Жебрівського: з'явилися дві версії

Відставка глави Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського могла статися через неналежну роботи чиновника на цій посаді, або необхідності задіяти його в майбутніх виборах.

Про це "Апострофу" розповіли політологи.

Так, Кирило Сазонов не вірить в те, що рішення про відставку Жебрівський прийняв за власним бажанням.

"Дуже складно згадати губернатора чи міністра, який йшов у відставку з власної волі в Україні. Зазвичай їх доводиться виштовхувати і видряпувати з крісел, просто прийнято надавати цьому гарний вигляд, мовляв, сам написав заяву про відставку", - пояснив він.

Політолог вважає причиною відставки втому влади від поведінки чиновника.

"Жебрівський – це була найкраща антиреклама України на Донбасі. Ті ж люди залишилися на місцях, ті ж люди контролювали перевезення, ті ж люди на схемах, ті ж регіонали в місцевих радах, сепаратисти залишаються на місцях. Не змінилося нічого. Жебрівський був великим розчаруванням. Від нього втомилися. З місцевими патріотами у нього були важкі стосунки. А оскільки ці люди будуть голосувати на виборах за рік, довелося задуматися про заміну, адже Жебрівського ототожнювали з президентом", - заявив Сазонов.

При цьому політичний експерт Петро Олещук найбільш імовірною причиною відставки Жебрівського вважає плани влади задіяти його на виборах.

"Жебрівський, очевидно, відправиться на рідну Житомирщину, де у нього кращі позиції і де, мабуть, зможе забезпечити кращий результат, а в Донецьку область призначають Гримчака, який є місцевим, донецьким і, відповідно, зможе краще відповідати на виклики, що стосуються місцевої специфіки. Тому очевидно, що це пов'язане з виборами в першу чергу", - пояснив він.

При цьому політексперт не виключив, що подібні кадрові зміни відбуватимуться і надалі. За словами Олещука, глави адміністрацій розглядатимуть як керівників штабів президента.

"Це рідкісний ресурс. І Гримчак, і Жебрівський - цінні штабісти, тому їх будуть використовувати і надалі", - резюмував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Перший попросив: навіщо Порошенко прибирає Жебрівського з Донецької області.