RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Скандал навколо ліцензій для ТВ: джерело розповіло про спробу Ахметова захопити медіаринок України

У затягуванні вирішення питання отримання цифрових частот власниками телеканалів "1+1" та "Інтер" не малу роль зіграв і олігарх Рінат Ахметов, який є власником ТРК "Україна" і в разі відсутності компромісу міг би отримати пальму першості серед українських телеканалів.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так, люди з так званої команди "газовиків" (в цю групу відносять Дмитра Фірташа, Сергія Льовочкіна, Юрія Бойка та інших, - "Апостроф") неофіційно говорили "Апострофу" про те, що за бажанням не продовжувати ліцензію "плюсам" і " Інтеру " нібито стоїть не тільки Банкова, зацікавлена в ослабленні цих двох медіа. Також говорили про роль Ріната Ахметова.

Суть його інтересу полягає в тому, що у його ТРК "Україна" вже є цифрова ліцензія, і якщо б конкурентам обрізали ліцензію, його канал, який і так є одним з лідерів ринку, міцно зайняв би пальму першості серед українських телеканалів. Це б явно підвищило його статус в Оппоблоці, де вже давно склалися непрості відносини між Ахметовим і командою "газовиків".

Детальніше про те, як і про що домовлялися з владою олігархи читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко домовився з Коломойським і Фірташем: чому не радий Ахметов.