RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Кива запропонував Ситнику добровільно піти у відставку

НАБУ остаточно втратило довіру українського народу, а директор агентства Артем Ситник повинен скласти повноваження, вважає голова Соціалістичної партії України Ілля Кива.

Таку думку політик висловив на своїй сторінці в Facebook.

«За час роботи під керівництвом А. Ситника антикорупційний орган не продемонстрував позитивного результату. Де реальні справи? Де справжня антикорупційна діяльність? Замість цього — нічні візити додому до Президента. Як після цього можна вірити в незалежність НАБУ?», - пише Кива.

«Я переконаний: поки на чолі НАБУ стоїть Артем Ситник, здавалося б, непідконтрольний владі орган, покликаний навчати, тримати в узді чиновників з їх непомірними апетитами — всього лише черговий пішак Президента. Порошенко узурпував владу. Він має намір взяти під контроль і антикорупційний суд, і ця ситуація — лише чергове тому свідчення», - додає лідер Соціалістичної партії.

На думку Кива, жодна європейська країна не допустила б подібне, і закликав Ситника піти у відставку добровільно.

«Артем Сергійович, я звертаюся до Вас! Ви поставили під сумнів роботу цілого органу! Всі ваші справи і рішення тепер будуть сприйматися як чергове «замовлення» Порошенко. Як глава партії, за якою стоять сотні тисяч українських громадян, я висловлюю вам нашу недовіру, недовіру народу. Я вимагаю від вас негайно подати у відставку!», — підкреслив політик.

Глава Соцпартії переконаний, що для відродження довіри до НАБУ агентство має очолити по-справжньому незалежна людина.

«Чесність, щирість, неупередженість і незалежність — це принципи, на яких має базуватися боротьба з корупцією. Антикорупційний орган повинен очолити справжній український патріот. Людина, яка зможе не тільки ефективно боротися з корупцією, а й повернути народу віру в державу.

«Я знаю, такі люди у нас є. Вони довели свою відданість і стійкість, захищаючи країну на фронті, і вони зможуть ефективно боротися з корупцією. Вони не стануть озиратися на друзів поки ще чинного Президента. Адже коли один ворог руйнує країну зі Сходу, а інший — корупція і диктатура — роз'їдає її зсередини, без сильних антикорупційних органів нам не виграти жодну з цих битв. У нас немає права на помилку», — заявив Ілля Кива.

Нгадємо, раніше журналісти програми «Схеми» зняли відео, на якому зафіксовано факт нічної зустрічі Петра Порошенка й Артема Ситника.