RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Кругова порука на високому рівні: в Раді зробили гучну заяву у скандальній справі

Народний депутата Мустафа Найєм назвав ситуацію біля рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів не позбавляти главу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницька статусу прокурора "круговою порукою".

Таку заяву він зробив в коментарі "Апострофу".

"Навіть слово "катастрофа" слабо відображає масштаб події... Це сигнал для всіх прокурорів САП, та й всіх прокурорів в країні, що, в принципі, ті способи, які застосовував Назар Холодницький - це прийнятно... Більш того, це вимагає заохочення і підтримки. Другий момент: всі прокурори САП, які підтримали Холодницького, по суті співучасники того, що сталося. Адже багато хто з тих, хто підписався (під листом на підтримку глави САП, який був оприлюднений напередодні засідання КДКП, - "Апостроф"), згадувалися в цій скарзі (на Холодницького, - "Апостроф")... Все це вказує на те, що ми отримали гестапо, яке ми набирали за конкурсом..., банальну кругову поруку на найвищому рівні, освячену кваліфікаційно-дисциплінарною комісією і підтриману керівництвом відомства (ГПУ, - "Апостроф") і САП", - сказав Найєм .

При цьому нардеп зазначає, що тепер складно очікувати будь-якого співробітництва між антикорупційними органами.

"Мені незрозуміло, як прокурор САП, який відкрито підтримав Холодницького, що знищує НАБУ, готуватиме разом з детективом бюро справу до передачі в суд. Чи буде він зацікавлений, щоб справа була успішною, або, навпаки, він буде її "валити" або "підвішувати", щоб довести свою правоту в рамках цієї скарги (на Холодницького, - "Апостроф")", - сказав він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Війни між НАБУ і САП не уникнути: в Україні заморозили роботу двох дуже важливих органів.