RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

У Дніпрі на честь бригадного генерала Іси Мунаєва відкрито пам'ятний знак - Голик

У Дніпрі відкрили пам'ятний знак на честь бригадного генерала Чеченської республіки Ічкерія Іси Мунаєва, який загинув на Донбасі, захищаючи Україну від російського агресії.

Відкриття пройшло за участю сина генерала Тімерхана Мунаєва, радника губернатора Дніпропетровської області Юрія Голика, який профінансував виготовлення та встановлення пам'ятного знаку, бойових побратимів Іси Мунаєва по батальйону ім. Джохара Дудаєва, яким він командував, а також місцевих жителів.

"Чотири роки тому Дніпропетровська область стала форпостом опору російської агресії. Саме з нашої області йшли на фронт перші добровольці. І, на жаль, саме в нашій області найбільше загиблих у цій війні. Іса Мунаєв - командир міжнародного миротворчого батальйону ім. Джохара Дудаєва, який формувався в Дніпропетровській області. З Дніпра Іса Мунаєв пішов захищати Свободу і Незалежність України. Він загинув, захищаючи свій батальйон і останнім йдучи з позицій при виході з Дебальцевого", - сказав Голик.

Він зазначив, що Мунаєв був "чеченець за національністю і українець за духом".

"Він палко любив Україну і боровся за неї до самого кінця. Ми завжди будемо пам'ятати Ісу Мунаєва мужнім борцем", - додав Голик.

Відкриття пам'ятного знака: Юрій Голик (зліва), син Іси Мунаева Тімерхан (у центрі), Олександр Коломійцев (праворуч), боєць батальйону під командуванням Іси Мунаєва

Як повідомляв «Апостроф», Мунаєв загинув 1 лютого 2015 року та був похований на Дніпропетровщині. На його честь було названо вулицю в Дніпрі, де тепер і встановлено пам'ятний знак.

Нагадаємо, що раніше за особистої ініціативи керівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації в Дніпрі були створені Музей АТО (Музей громадянського подвигу) і Алея Героїв біля будівлі ОДА.

Крім того, 23 серпня відбудеться підняття прапора України на флагштоку висотою 72 метра на проспекті Яворницького.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВлада