RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Скандальне відсторонення Супрун: в Кабміні пішли на "виняткові" заходи

Уряд частково розблокував роботу МОЗ України, щоб забезпечити безперервність роботи відомства.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

У середу, 13 лютого, Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження, яке дозволяє в.о. міністру охорони здоров'я доктору Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра, крім виняткових повноважень як члена Кабінету Міністрів України, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 року № 1096 "Про порядок виконання обов'язків міністра в разі його тимчасової відсутності".

"Це розпорядження є консолідованим рішенням уряду, дозволяє розблокувати найбільш критичні питання роботи МОЗ України. Цей винятковий крок Кабінету Міністрів України є відповіддю на те, що робота МОЗ України була заблокована рішенням Окружного адміністративного суду в місті Київ", - йдеться в повідомленні.

Таке розпорядження дозволяє зробити розподіл вакцин і ліків в регіони, відправити на закордонне лікування 44 українців, продовжити процес будівництва дитячої лікарні "ОХМАТДИТ" та зробити закупівлю обладнання, а також виконати інші рішення, які вимагають негайного затвердження. Ці документи будуть підписані найближчим часом.

"У той же час Окружний адміністративний суд Києва досі не виніс рішення за клопотанням про скасування постанови, якою було заборонено доктору Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України. 11 лютого суддя повідомив, що йому потрібен додатковий час для прийняття рішення, тому що багато документів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на п'ятницю, 15 лютого, призначено розгляд позову народного депутата Ігоря Мосійчука про відсутність у доктора Уляни Супрун повноважень до виконання обов'язків міністра охорони здоров'я України.

Як повідомляв "Апостроф", в скандалі з відстороненням Уляни Супрун з посади виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я України з'явилися нові подробиці.