RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

В Україні на прикладі Чечні пояснили, чому скандал навколо Міноборони - пустушка

В Україні на прикладі війни в Чечні розповіли, чому скандал з розкраданнями в ЗСУ - не більше ніж пустушка.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський.

"Тут треба розбиратись в конкретній ситуації. Але я пам’ятаю ще по Чечні, що кожна куля, випущена в російського солдата, була перед тим куплена в російського прапорщика. Дуже прикро, що, мабуть, деякі деталі ми дійсно були змушені купляти в Московії, але чи могли ми обійтися без цього, я не знаю. Можливо, це можна було купити у китайців, та і, зрештою, Україна - доволі розвинена країна, і пару підшипників могли б і самі зробити. Щодо великих переплат, то в усьому світі в збройному бізнесі - купа посередників, і всі країни, навіть найбільш розвинені, змушені переплачувати, коли роблять закупки для своєї армії. Та це не означає, що цих людей не потрібно розстріляти", - пояснив він.

За його словами, скандал в Оборонпромі піде Україні по користь.

Добре, що виник цей скандал, адже ми точно знаємо, що є корупція в оборонпромі і, на жаль, Збройних силах, і будь-який скандал такого роду нам зараз корисний. Навіть якщо ці конкретні люди не винні, або якщо все було зроблено коректно, хай вони постраждають, значить, за винних, - додав письменник.

Детальніше про те, чи можливий в Україні третій Майдан, читайте в матеріалі "Апострофа": Я не боюся Зеленського, я боюся його виборців - Дмитро Корчинський.