RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

ЗМІ дізналися, які посади "Слуга народу" готова віддати опозиції

Стало відомо, як розподілять між собою посади в парламенті партії, що пройшли до Верховної Ради після парламентських виборів в Україні.

Про це повідомляє "Українська правда" в Telegram.

"Партія "Слуга народу" готова віддати опозиції три посади - віце-спікера, а також глав комісії з приватизації і комітету з прав людини і реінтеграції. "ЄС" (Європейська солідарність - прим. ред.) та "Голос" поки відмовляються від посади віце-спікера", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як повідомляється в Telegram-каналі "Легітимний", варіант, що описано вище, явно не кінцевий.

"Слуга Народу" починала "торги" тільки з однієї посади, тепер їх уже 3, поки бажаючих, крім "ОПЗЖ" (Опозиційна платформа "За життя" - прим. ред.) немає. БЮТ виставив свої мінімальні вимоги і там 3-4 посади, "Голос" теж хоче не менше, ніж 3 посади. Порошенко і "ОТЗЖ" не приймають участь в торгах. "ОТЗЖ" підходить "опозиційне крісло", віце-спікера, але їм поки його ніхто не дає, а вони використовують свої медіа для донесення своїх умов і своїх меседжів", - так обґрунтували таку позицію в Telegram-каналі.

При цьому, наголошується, що БЮТ і "Голос" зараз в самій виграшній ситуації для торгів.

"Їм підходить будь-який з варіантів. Якщо їм не дадуть що вони хочуть, восени вони влаштують Зеленському "бродячий цирк" в самій Верховній Раді і біля неї. Найцікавіше, що посередником між ними всіма виступає Коломойський (Ігор, - український олігарх - прим. ред.), який нарешті став тим, ким хотів, "сірим кардиналом" української політики", - пишуть в "Легітимний".

Детальніше про те, якої політики варто очікувати від недосвідчених "слуг народу", читайте в матеріалі "Апострофа": Абсолютна влада і "слуги народу": скільки витримає монобільшість в Раді.