RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Силовики раптово заявилися в Раду: всі подробиці

У вівторок, 27 серпня в Верховну Раду прийшли співробітники СБУ і ДБР з метою розслідування законності установки в сесійній залі сенсорних кнопок для голосування.

Про це пише УНІАН.

Спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що правоохоронці прибули в рамках розслідування виробництва про впровадження сенсорної кнопки без санкції суду. За його словами, силовики повністю заблокували роботу технічної служби.

Пізніше стало відомо, що до правоохоронців звернувся перший заступник керівника Апарату Верховної Ради Володимир Слишинський. Він заявив, що "дав добро" на слідчі дії в Раді, оскільки вважає, що кнопку не протестували перед впровадженням. За словами співробітника Апарату ВРУ, в роботі кнопки спостерігалися збої з 2013 року.

У свою чергу Андрій Парубій запевнив, що всі підготовчі процедури для впровадження сенсорної кнопки в залі парламенту були проведені. Також він детальніше розповів про візит силовиків в парламент.

"Користуючись тим, що був деякий період між сесіями, Апарат Верховної Ради України провів системну роботу щодо забезпечення роботи сенсорної клавіші. Відбулася, на мій погляд, неприйнятна і незрозуміла річ в приміщенні Верховної Ради України. За 10 хвилин до того, як повинно було початися загальне тестування, коли 450 працівників Верховної Ради України вже були в очікуванні перед входом в зал і проведенням цього тестування, в приміщення Ради без запрошення, без офіційного попередження, без рішення суду зайшли 12 слідчих працівників Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань", - розповів він.

Блогер Роман Рябчук опублікував документ ДБР, що підтверджує слідчі дії в парламенті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що команда президента Володимира Зеленського планує запустити в парламенті нову систему голосування "Рада-4".