RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Схеми на дорогах і друзі в місцевій владі: ЗМІ розповіли про скандали, пов'язані з нардепом Северином

Колишній член партії "Відродження" Сергій Северин зумів здобути перемогу по округу на виборах до Верховної Ради під брендом партії "Слуга народу", при цьому до нього є питання у громадськості та правоохоронних органів.

Про це йдеться в статті "Апострофа": "Як "слуга народу" Северин прокуратуру Дніпропетровської областіпровів".

Слід зазначити, що Северин працював юристом в приватних компаніях, потім пішов на держслужбу на посаду заступника голови Покровської райдержадміністрації. Також був директором "Українсько-Чеське спільне підприємство "Ніколь Індастрі". У 2014 році він став радником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. З 2014 року Северин обіймав посаду директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської облдержадміністрації. В 2016-2017 роки Северин був на посаді радника голови Дніпропетровської обласної ради відділу патронатної служби управління забезпечення діяльності ради. З 2018 року Северин призначений заступником голови обласної ради по виконавчому апарату - начальником управління економіки, бюджету і фінансів.

У 2006 році він намагався виграти вибори в ВР, але не пройшов. Також йшов самовисуванцем по Донецьку в 2014. У 2015 році висувався в депутати Дніпропетровської облради від "Відродження" та був главою секретаріату цієї партії в області.

21 липня 2019 року був обраний до Верховної Ради України від партії "Слуга народу". При цьому є відомості, що отримував підтримку від місцевої влади в регіоні - він з мером вітав жителів і гостей Синельникове зі святами.

ЗМІ пов'язують Северина з нардепом Святославом Олійником, вони разом працювали в Дніпропетровській ОДА та представляли "Відродження". Фірму Северина "Ніколь Індастрі" свого часу також пов'язували з Олійником. За повідомленнями місцевої преси, вони разом зі спільниками проводили закупівлі на ремонт доріг за завищеною вартістю, заробляючи таким чином за рахунок місцевого бюджету. Виробництво про це в прокуратуру "застрягло".

У декларації Северина є лише квартира в 58 кв.м., в той же час, у дружини - дача з ділянкою, заощадження і ще одне житло в місті. За даними Мін'юсту, вона займається продажем книг і газет.

Слід зазначити, що Сергій Петрович Северин (у ЗМІ його вважають родичем нардепа) керує фірмою нерухомості в Покровському, а також є одним з підписантів донецької фірми з будівництва доріг "ШЛЯХБУД".