RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Новинський заявив про необхідність створення національної Команди миру

У вівторок, 1 жовтня Мінська контактна група після тривалих суперечок вийшла на компроміс щодо мирного процесу і тепер Україні необхідно створити спеціальну групу, яка буде займатися відновленням зруйнованого внаслідок війни регіону.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook член політичної партії "Опозиційний блок" Вадим Новинський.

Він наголосив на необхідності зняття економічної блокади на Донбасі і забезпечення прозорих демократичних виборів.

"Розумію, що цей компроміс давався непросто. Але ми всі отримали шанс на результативні переговори на вищому рівні в Нормандському форматі та на політичне закріплення домовленостей про припинення військових дій, а також на повернення Донбасу в Україні. Цей шанс ми просто зобов'язані використовувати ... У новому мирному процесі немає і не буде переможців і переможених, бо мир і мирний розвитку - це загальна цінність і загальна мета, які зроблять Україну сильною і єдиною. Попереду велика і складна робота по зняттю економічної блокади, синхронізації дій, реалізації взаємних гарантій безпеки, забезпеченні справедливого волевиявлення всіх жителів Донбасу (не варто забувати про те, що вони - громадяни України), відновленню суверенного кордону і повноцінному розвитку Донбасу як невід'ємної частини нашої країни", - заявив політик.

Також він закликав створити "Команду миру" - групу фахівців, які будуть займатися відновленням економіки, відродженням зруйнованих населених пунктів та гуманітарними програмами на Донбасі.

"Воля до миру, відповідальність за кожне дане на переговорах слово, виконання гарантій і зобов'язань, виваженість в діях - те, що потрібно зараз нам всім. Переконаний: для миротворчого процесу потрібна і нова національна "Команда миру", здатна займатися відновленням економіки, відродженням зруйнованих міст і сіл, гуманітарними програмами. Щиро вітаю цей крок і дуже сподіваюся на те, що заморожений процес відновлення миру нарешті реально зрушить з мертвої точки", - додав Новинський.