RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Переговори по Донбасу: Україна зробила важливу заяву про амністію

Український парламент і уряд прийняли всі обумовлені в Мінських угодах законодавчі акти щодо амністії учасників конфлікту на Донбасі.

Про це заявив в ході "години запитань до уряду" заступник міністра закордонних справ Василь Боднар.

"Україна прийняла вже всі законодавчі акти, необхідні для здійснення в рамках правового поля амністії в контексті Мінських домовленостей", - сказав Боднар.

За його словами, в Україні відповідно до законодавства, повне або часткове звільнення від покарання за злочин може розглядатися лише після проведення виборів і призначення всіх органів влади на окупованих територіях Донбасу, оскільки рішення про амністію приймає український суд.

Також він пояснив, які саме учасники конфлікту на Донбасі з боку окупаційних органів і незаконних формувань повинні потрапити під амністію.

"Під амністію не потрапляють злочину, відповідно до міжнародного законодавства, включаючи злочини проти людяності і військові злочини. Не потраплять під амністію особи, які вчинили злочин у відношенні малазійського "Боїнга"... Ми повинні винести зараз на обговорення саме це питання (звільнення бойовиків від відповідальності - "Апостроф") - надзвичайно хвилююче для суспільства ", - сказав Боднар.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у фракції "Слуга народу" Верховної Ради України заявили, що рішення амністувати людей, які воювали проти української армії на Донбасі може бути не підтримано в парламенті.

14 жовтня на мітингу "проти капітуляції" України на Донбасі протестувальники заявили, що вимагають заборони законодавчого узгодження амністії бойовиків так званих ДНР і ЛНР.