RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як розслідують справи проти банди Януковича: екс-прокурор розкрив гучні подробиці

Колишній керівник управління спецрозслідування Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк розповів, як зараз проходить розслідування справи проти банди екс-президента Віктора Янукавіча.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Цензор.нет".

За словами Горбатюка, нове керівництво ГПУ говорило, що розслідувати справу про злочинну організацію, де фігурують високопоставлені чиновники часів Януковича, не будуть, так як ніякої банди немає.

"Тобто ми зібрали докази. Відповідно певні люди розуміють, що є загроза і хочуть, так би мовити, "повирішувати". Тому майданівські справи по розстріли і загибелі людей просто бояться чіпати або, може, совість не дозволяла. А в справах економічних - совість не мучить. Від тих керівників, які були, ми відбилися (не у всіх справах, але в багатьох). З'явилися нові і кажуть: та ні, ви не повинні все це розслідувати. Ніякої злочинної організації немає, всі ці справи повинні бути роздані. Кажу: чекайте, це не моя примха. Є повідомлення про підозру, в якому написано, що підозрюється в створенні цієї організації, узурпації влади, Конституційний суд залучили. Отримав президент великі повноваження. Розставив своїх людей. Під підозрою в скоєнні сотень (якщо не тисяч) злочинів, розкраданні державного майна. А після того здійснювали протидії протестним акціям для збереження влади і подальшої недоторканності стану. І це все поєднано", - розповів Горбатюк.

Він зазначив, що так без вивчення виробництв, без аналізу доказів - "міняйте, закривайте, роздавайте". За його словами, це дуже "чудово" і знаково.

Як повідомляв "Апостроф", суд Латвії прийняв рішення конфіскувати 30 мільйонів доларів США, пов'язаних з українськими чиновниками часів президента Віктора Януковича - їх походження було визнано незаконним.