RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Сидимо і чекаємо: експерт вказав на великий провал України з розслідуванням авікатастрофи в Ірані

В реакції української влади на трагічні події в Ірані, де в ніч на 8 січня розбився український літак, очевидні проблеми з оперативністю і адекватністю.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" відомий політтехнолог і фахівець з комунікацій Денис Богуш.

За словами політичного експерта, після повернення президента України Володимира Зеленського з його дивної поїздки чи то на відпочинок, чи то на офіційну зустріч в Оман, глава української держави забарився з реакцією, з огляду на масштаб катастрофи, що сталася.

"Відпочиває глава СБУ Баканов, відпочивають всі інші керівники ключових служб і відомств, і так - ніхто не збирається оперативно скликати у Верховній Раді комітет з оборони, у закордонних справах. Ніхто не збирається забирати депутатів з морів, а більшість політичних лідерів не роблять ніяких заяв", - зауважив Денис Богуш.

На його думку, Україна могла виступити найсильнішим експертом - розбився український літак, про який наша держава володіє ексклюзивною інформацією. Але ніхто цього не зробив.

"Україна могла б розповісти, що сталося з "Боїнгом", але ми як лохи сидимо і чекаємо, що скажуть США, а також інші країни, у яких є хоч якась розвідка", - підкреслив експерт.

Денис Богуш нагадав, що замість того, щоб як цивілізована і компетентна країна брати участь в міжнародних комісіях і розслідуваннях, представники української влади відзначилися лише граматичними помилками в повідомленнях, які виходили в соціальних мережах від імені президента, пригадавши помилку прес-служби, яка замість Canada написала Canadia.

"Коли ти посадив некомпетентних людей в розвідку, в прес-службу, у владу, то ти повинен розуміти, що в такій ситуації відповідальність буде лежати на тобі. Висновок простий: ми показали себе беззубими і в такій ситуації повністю втрачаємо суб'єктність..." - підсумував Денис Богуш.

Детальніше про проблеми з оперативністю і адекватністю реакції на трагічні події в Ірані читайте в матеріалі "Апострофа": В історії з Іраном ми як лохи сиділи і чекали, що скажуть США та інші - Денис Богуш.