RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Тепличні умови для букмекерів: у комітеті Ради прийняли скандальне рішення щодо легалізації грального бізнесу

Комітет Верховної Ради з питань податкової політики рекомендував народним депутатам проголосувати за "доопрацьовану" версію законопроекту №2285-д "Про легалізацію грального бізнесу", в яку внесли всього дві правки, що може говорити про їх небажання адаптувати законопроект або про лобізм з боку учасників грального ринку.

Про це повідомляється в матеріалі "Апострофа" - "Картковий будиночок турболегалізаціі ігорки: під кого поспішають депутати".

Так, перша спроба проголосувати за цей законопроект не увінчалася успіхом, набравши всього 213 голосів нардепів. На думку експертів, це пов'язано з тим, що "букмекерське лобі" в парламенті під керівництвом глави фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, не побажало йти назустріч громадськості в питанні правок. Самого Арахамію тим часом звинувачують у співпраці з бізнесменом з Росії Борисом Баумом і гендиректором контори "Парі-Матч" Сергієм Портновим. При цьому текст відхиленого проекту, за інформацією журналістів, був написаний юристом Андрієм Астаповим, який працює з "Парі-Матч".

"Явно на догоду букмекерам, законопроект містив норми, що дозволяють їм спокійно працювати на перших поверхах житлових будинків, використовуючи "ставкомати" приймати ставки на віртуальні події та інші преференції", - наголошується в матеріалі.

Таким чином, депутати відхилили проект, який по факту не стримував поширення грального бізнесу, а навпаки, допомагав його поширенню і відправили його на доопрацювання.

Однак комітет в ході перегляду фактично відмовився допрацьовувати законопроект, внісши всього дві правки, і знову відправив його в Раду.

"Для представників цієї сфери (які в останні роки працювали в Україні протизаконно) створюються тепличні умови в порівнянні з іншими видами ігорки і лотереями. Це призведе до того, що на гральному ринку букмекери зможуть фактично все, що побажають", - стверджують журналісти.