RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

У Кабміні намічається "зачистка": джерело розповіло, хто під загрозою

У Кабінеті міністрів, крім зняття з посади міністра розвитку громад і територій Олени Бабак, обговорюється також звільнення міністра соціальної політики Юлії Соколовської і міністра фінансів Оксани Маркарової, також є претензії до міністра з питань гуманітарної сфери Володимира Бородянського, глави міністерства економіки Тимофія Милованова, а також міністра юстиції Дениса Малюськи.

Зокрема, щодо Соколовської джерело "Апострофа" в уряді зазначило її погану підготовку для роботи на посаді і небажання співпрацювати з народними обранцями. Щодо міністра Бородянського джерело вказало на проблему з самим міністерством і накопиченими завданнями, з якими воно не може впоратися.

"Найбільше запитань виникає щодо Соколовської. Не всі депутати в обличчя знають, як вона виглядає, після п'яти місяців роботи. Вона до сих пір не знає, що таке верифікація пенсій. Втім, поки соціального переполоху немає, а тому ніхто і не лобіюватиме її відставку - ні в Офісі президента, ні в самому Кабміні ... Питання і по Бородянському. Але проблема не вирішиться шляхом його відставки, там проблема з міністерством-"монстром", в яке об'єднали Мінкульт і Міністерство молоді та спорту. Воно не тягне завдання, які були поставлені", - коментує джерело.

Також урядовець розповів про плани знову реформувати структуру Кабміну, щоб запустити нове міністерство - з аграрних питань.

Слід зазначити, що раніше президент Володимир Зеленський в розмові з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком натякнув на необхідність звільнення відразу кількох міністрів і поділу міністерств.

"Ми хочемо зміцнення уряду. Дуже прошу знайти слабкі місця і замінити тих чи інших керівників міністерств, відповідно до їх професійних даних", - сказав президент.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": "Міністри на вихід: кого звільнять після фейкової відставки Гончарука".