RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

"Повний хаос у прийнятті рішень": Василь Філіпчук про скандальне звільнення Фокіна з ТКГ

Звільнення Вітольда Фокіна з Тристоронньої контактної групи з питань врегулювання на Донбасі свідчить про наступаючий хаос в українському політичному житті, який проявляється в тому, що на рішення вищого керівництва держави впливають навіть публікації в соціальних мережах.

Про це в ефірі телешоу "Чорний Лебідь" з Вадимом Карасьовим на каналі NewsOne заявив відомий дипломат, глава видання "Апостроф" і Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук.

"Ситуація навколо Фокіна дуже системна, вона показує ряд великих і серйозних проблем. По-перше, повний хаос в прийнятті рішень, які базуються на відсутності власного бачення, що ми робимо, куди рухаємося і як робимо", - прокоментував він.

Дипломат відзначив ефективність роботи Вітольда Фокіна щодо врегулювання конфлікту. За його словами, напрацювання екс-члена української делегації в ТКГ могли б стати предметом для обговорення в керівництві держави.

"Можна погоджуватися або не погоджуватися, але Фокін запропонував чітке своє бачення, що потрібно робити, якого не запропонував ніхто з влади. Вони всі говорять загальними фразами, а Фокін дав кілька конкретних пропозицій. У нормальній країні це було б предметом серйозної дискусії, а у нас гучна Facebook-меншість, кілька десятків крикунів впливають на політику президента Зеленського більше, ніж його власні передвиборні обіцянки, ніж очікування суспільства", - заявив він.

Також він вказав на винуватців скандалу, який призвів до його звільнення і розповів про ознаки хаосу в політичному житті України.

"Немає ніякої дискусії з приводу суті. Хтось висмикує якусь фразу, і навколо починаються дикунські кампанії, цькування і неповага до людини... Ця людина була першим прем'єром в історії України, цього достатньо, щоб з повагою до нього ставитися. Його спочатку запросили, не спілкуючись по суті про те, як він бачить врегулювання, поставили на посаду... Хаос охопив навіть такі важливі питання, як врегулювання. Досить комусь крикнути, влаштувати істерику навколо якихось слів, причому вирваних з контексту, і в жахливій манері людину звільняють і виганяють", - зазначив Василь Філіпчук.