RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Тотальний локдаун в Україні: у чому суть внутрішнього конфлікту в Кабміні

В Кабінеті міністрів виник внутрішній конфлікт між міністрами економічного блоку і главою МВС Арсеном Аваковим щодо термінів введення в Україні тотального локдауну.

Про це з посиланням на власні джерела в уряді, пише видання "Букви".

Внутрішній конфлікт, який є в Кабміні, стосується прогнозів щодо стану економіки країни і зростання захворюваності і смертності від коронавірусу.

"Є позиція економічного блоку, який каже, що ми зараз не можемо закритись, бо економіка "ляже". І є позиція Авакова, який каже, що карантин треба оголошувати вже зараз", – зазначив співрозмовник видання.

Коментуючи конфлікт в Кабміні, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко пояснив, що міністр був на громадському заході, де журналісти поставили йому питання про введення тотального карантину. Відповідаючи на питання, глава МВС висловив свою позицію про негайне введення локдауну.

"Те, що має бути повний локдаун, а не карантин вихідного дня – це позиція міністра. Який обсяг карантинних заходів – це питання до МОЗ і поки міністр Степанов таких позицій не озвучував уряду", – додав Геращенко.

Він додав, що серед поліцейських за останню добу виявлено 401 хворого і 2 померли.

"Власне ці дві цифри також вплинули на позицію міністра", – додав він.

В Офісі президента також схиляються до думки про термінове введення жорстких заходів і шукають можливості для виплати громадянам фінансової підтримки.

"В Офісі президента вже давно готові стати на бік лікарів і оголосити локдаун, але уряд кричить, що ляже економіка. Також до закриття треба виплатити людям компенсації", – розповів співрозмовник видання з "Слуги народу".

Як повідомляв "Апостроф", на всій території України жорсткий карантин можуть ввести в кінці грудня - джерела називають навіть конкретну дату - 25 грудня.

До слова, глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що в країні необхідно в терміновому порядку вводити локдаун.