RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Три бригади з фронту підтвердили, що їх годують гнилими продуктами та перемороженим м'ясом - депутат ВР

На фронті три різні військові частини підтвердили інформацію про те, що переможець тендерів Міноборони - компанія ТОВ "Військсервіс-волонтер" - годує їх гнилими продуктами та перемороженим м’ясом.

Про це під час засідання оборонного комітету ВРУ розповів нардеп Сергій Рахманін.

За його словами дані від заступника міністра Міноборони Ігоря Халімона, озвучені під час засідання, про нібито покращення харчування в армії не відповідають дійсності.

"Питання харчування – це питання безпеки. Я їздив і дивився як харчуються. Три різні бригади – частини, які виконують бойове завдання на лінії зіткнення. В трьох бригадах є нарікання до конкретної компанії ("Військсервіс-волонтер"). Ті самі проблеми, однакові: заморожена курятина, яка при зважуванні показує, що там 30% води. В різних бригадах, підкреслюю, одна і та сама фірма, прострочене м'ясо і гнилі фрукти", - сказав він.

Нардеп зауважив, що проблема з неякісним харчуванням виникла не сьогодні. Керівництво МО не вирішує її вже кілька місяців, а ситуація тільки погіршується.

"Підкреслюю, три різні бригади в різних частинах, не пов’язаних між собою, але це період – кілька місяців, і кількість таких випадків не зменшується", - додав Рахманін.

Ігор Халімон у відповідь зауважив, що МО готове вживати заходи реагування у разі, коли порушення збоку постачальника харчування матимуть системний характер.

"Тоді у мене питання – три різні бригади протягом кількох місяців - це системно чи ні? І якщо ви знаєте про такі випадки, то чи ви звертались до постачальника? Бо питання по замороженій курятині воно існує давно і вже набридло", - відповів нардеп.

Халімон, своєю чергою, вину за погану якість продуктів від "Військсервіс-волонтера" спробував перекласти на начпродів.

"Я теж їжджу по військових частинах і вони мені кажуть що є така інформація. Якщо нормальний начпрод – проблем немає, поганий господарник – буває…", - прокоментував заступник міністра.

Рахманін після цього нагадав чиновнику, що "м'ясо заморожує не начпрод".

Як відомо, ТОВ "Військсервіс- волонтер" стало фаворитом держзакупівель Міноборони. Компанія отримала підрядів на майже 6 млрд грн і на 90% монополізувала ринок харчування військових.

Фірма при цьому не має власних потужностей і працює через договори субпідряду. Тендерні перемоги "Військсервіс- волонтеру" оскаржувалися до суду та АМКУ і були визнані незаконними. Однак в МО рішення судів про скасування перемог компанії не виконують вже кілька місяців.

Відомості про гнилі продукти від цього постачальника для бійців на передовій першими оприлюднили волонтери. Після чого Халімон назвав їх "опонентами".