RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Кабміні пояснили гучне звільнення глави "Нафтогазу"

У Кабінеті міністрів пояснили нещодавнє звільнення Андрія Коболєва з посади голови НАК "Нафтогаз України" збитками і невиконанням планів щодо зростання видобутку газу.

Про це написав у Telegram-каналі міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Представник уряду підкреслив, що Кабінет Міністрів України дотримувався процедури і прийняв рішення про перезавантаження наглядової ради і зміні керівника.

"Наглядова рада продовжить працювати, від цього інституту ніхто не відмовляється. Ми повинні пам'ятати, що державні компанії - належать державі, це те, що повинно працювати в інтересах всього суспільства", - зауважив при цьому Немчинов.

За його словами, НАК "Нафтогаз України" під керівництвом Коболєва демонстрував недостатні результати.

"У ситуації з НАК Нафтогаз збитки і невиконання планів по зростанню видобутку газу - факт нашої реальності (трохи цифр про 11,5 млрд плану прибутку і 19 млрд збитків в результаті). У такій ситуації уряд не мав права на бездіяльність", - зазначив міністр .

Олег Немчінов підкреслив, що уряду відомі рекомендації Організації економічного співробітництва та розвитку щодо впровадження корпоративного управління, що передбачають розробку механізмів оцінки ефективності роботи наглядових рад.

"Зараз такі критерії у нас не розроблені, але є випадки, коли результати видно неозброєним оком", - зазначив він.

Детальніше про те, з чим пов'язана рокіровка в керівництві "Нафтогазу" і наскільки законним є дане рішення читайте в матеріалі "Апострофа": Вбити "священну корову" Вашингтона: чому Коболєва винесли з "Нафтогазу"