RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Росіяни були засмучені: у МЗС України розповіли про підсумки третього дня слухань у Гаазі

Заступник міністра закордонних справ, голова української делегації на процесі в Міжнародному суді ООН в Гаазі Олена Зеркаль повідомила про підсумки третього дня слухань позову України проти РФ.

У коментарі виданню "УНІАН" вона висловила жаль, що на слуханнях 8 березня делегації не вистачило часу для того, щоб розвінчати брехню, виголошену представниками російської сторони днем раніше. При цьому вона зазначила, що Україна гідно представила свої аргументи. "Насправді, ми були готові до того, що почуємо, і на 95% ми передбачили, які саме факти будуть нам ставити в докір. Чим більше буде брехні, і чим більше ми зможемо показати світові справжнє обличчя РФ - тим краще", - розповіла Зеркаль.

Дипломат також повідомила про реакцію росіян на виступи української делегації. "Але сьогодні мені дуже сподобалася реакція росіян - вони були засмучені. Я думаю, що завтра ми почуємо про себе ще багато чого, але це буде в їх стилі. Сьогодні ми гідно захищали свою позицію і представляли інтереси України і українців. В цьому процесі для нас перше завдання - захист прав людини, і це основне, що ми робимо в цьому процесі", - зазначила вона.

Зеркаль підтвердила інформацію про те, що Україна передала суду нотне листування з РФ після початку агресії. За її словами, ця інформація немає спеціальних грифів та доступна для вивчення. Дипломат додала, що також суду були передані записи всіх бесід, які відбувалися під час переговорів.

Як повідомляв "Апостроф", в МЗС України відповіли на виступ Росії на слуханнях в Гаазі.