RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Переселенка з Донбасу виграла судовий позов проти Росії

Старобільський райсуд Луганської області ухвалив стягнути з Російської Федерації 35 тис. євро як компенсацію моральної шкоди на користь вимушеної переселенки з Луганська.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Всеукраїнський громадський рух "Сила права".

Відзначається, що суд розглянув позовну заяву Ірини Калініної до Російської Федерації щодо компенсації збитків, завданих збройною агресією РФ проти України і окупацією частини території нашої країни.

"Також суд своїм визначенням наклав арешт на право вимоги за договором, яким у 2013 році було оформлено отримання 3 млрд доларів російського кредиту, і заборонив Кабінету міністрів України, Міністерству фінансів України, Національному банку України, Державному казначейству України, іншим органам державної влади, їх посадовим особам вчиняти будь-які дії, пов'язані із здійсненням платежів за державним зовнішнім запозичення України перед Російською Федерацією в сумі позовних вимог потерпілої", - вказано в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", українці в 2017 році стали рідше відвідувати окупований Росією Крим, але частіше перетинати лінію розмежування з тимчасово неконтрольованими районами Донецької і Луганської областей.