RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Саакашвілі відмовили у відкритті справи проти влади України через ситуацію з екстрадицією

Окружний адмінсуд Києва відмовив у відкритті провадження за позовом лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі до Міністерства юстиції та столичної прокуратури через ситуацію з екстрадицією.

Про це повідомили в прес-службі суду.

Саакашвілі просив визнати протиправними дії Мін'юсту щодо прийняття до розгляду "його клопотання в розшуку, взяття під варту і видачі Саакашвілі Міхеїла Ніколозович" Головною прокуратури Міністерства юстиції Грузії, а також просив визнати протиправною екстрадиційну перевірку Саакашвілі на підставі відповідного клопотання.

Крім того, до суду надійшов позов Саакашвілі до Міграційної служби України. Політик "просить визнати незаконною та протиправною діяльність служби при розгляді скарги та повідомлення про відмову в оформленні документів для вирішення питання про визнання Саакашвілі біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, в терміни, визначені законодавством". Плюс до цього Саакашвілі просить суд зобов'язати міграційну службу розглянути скаргу і повідомлення.

Рішення щодо цього позову ще не прийнято.

Детальніше про ситуацію з екстрадицією політика читайте в матеріалі "Апострофа" - Вимотує Порошенка: чи депортують Саакашвілі з України.