RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Названий топ-чиновник, який отримав вигоду в скандалі з активістом Майдану Бубенчиком

Найбільшу користь від скандальної справи активіста Майдану Івана Бубенчика, який звинувачується у вбивстві співробітників "Беркута" в лютому 2014 року, отримав генеральний прокурор Юрій Луценко.

Про це розповів "Апострофу" політолог Петро Олещук.

За його словами, Луценко на посаді генпрокурора продовжує залишатися великою мірою політиком і працює в звичній для нього манері інформаційних приводів. Раніше він використовував тему резонансних справ, якими займається ГПУ, зокрема процесу над Януковичем. Однак в них необхідно було показувати результат, домогтися якого часто складно.

"Тепер же з'являється геніальна схема з Бубенчиком. Її геніальність в тому, що спочатку "погані" діячі в ГПУ порушують справу, а потім втручається Луценко і змінює всі сумнівні рішення. В очах громадськості він герой, оскільки зупинив реванш старої системи, припинив переслідування активіста Майдану. При цьому об'єктивно він нічого не зробив, крім генерації інформаційного приводу", - пояснює експерт.

Детальніше про справу Івана Бубенчика і його вплив на українське суспільство і політику читайте в матеріалі "Апострофа": Складний Бубенчик: як справа активіста Майдану розколола українців і хто від цього виграв.