RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Суд дозволив заарештувати скандального майора Мельниченка: подробиці

Печерський райсуд Києва дозволив затримати колишнього майора Управління держохорони Миколу Мельниченка та арештував його майно і рахунки.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Зазначається, що Мельниченка підозрюють у шпигунстві, розголошенні державної таємниці, перевищенні службових повноважень і відмиванні злочинних доходів.

Тим часом у розмові з ТСН Мельниченко заявив, що вважає відкриту справу політичною.

"В Україні було і є при владі організоване злочинне угрупування, яке займається грабуванням країни. І цьому злочинному угрупуванню не вигідно, щоб мої записи, мої докази, які я зібрав, ризикуючи життям, були використані в суді", - заявив Мельниченко.

Він зазначив, що звинувачення щодо незаконного збагачення не мають жодних підстав – вказані у провадженні автомобілі належать дружині, а нерухомість – іншим родичам, і до її купівлі він стосунку не має.

Нагадаємо, справу проти Мельниченка відкрили у серпні 2015 року, а у листопаді 2016 року його оголосили у всеукраїнський розшук.

Мельниченко є головним фігурантом "касетного скандалу" - записи, які він таємно зробив у кабінеті президента Леоніда Кучми та оприлюднив, ГПУ визнала доказом у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

У грудні 2011 року суд ухвалив припинити обвинувачення проти Кучми на підставі недостатньості доказів про його причетність до вбивства Гонгадзе та відмовився вважати записи Мельниченка доказами.

За даними СБУ станом на квітень 2018 року, Мельниченко фактично проживає в місті Метючен, штат Нью-Джерсі у США.