RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Окупанти переглянули вирок українському в'язневі в Криму

Так званий "Верховний суд Криму" переглянув попередній вирок (5 років в'язниці і 10 тисяч рублів штрафу) українському активісту Володимиру Балуху, якого незаконно тримають в симферопольському СІЗО, і виніс остаточне рішення - 4 роки і 11 місяців позбавлення волі та 10 тисяч рублів штрафу.

Про це повідомляє Громадське.

Зазначається, що засідання суду проходило без Балуха. Суддя відхилив клопотання захисту щодо участі незаконно засудженого українця в засіданні.

"У ході судового засідання громадський захисник Павло Кущ (Архієпископ Климент) подав клопотання про відведення адвоката Тараса Омельченка, оскільки він є свідком у цій кримінальній справі. Це необхідно для того, щоб повернути розгляд справи в суд першої інстанції", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, адвокати просили, щоб на судовому засіданні був присутній потерпілий Ткаченко. Проте суд вирішив продовжити розгляд справи без нього.

Також, як пише видання, було журналістам в залі суду було заборонено фотографувати.

Як повідомляв "Апостроф", за інформацією заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, українського активіста Володимира Балуха, якого тримають в сімферопольському СІЗО, сильно побили і пригрозили "позбутися".