RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Столичний суд заблокував приватизацію великих держпідприємств в інтересах Кропачова - ЗМІ

Окружний адміністративний суд Києва заборонив Кабінету міністрів затверджувати радників з приватизації контрольних пакетів акцій державних ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), держпідприємств "Вугільна компанія" Краснолиманська "," Завод "Електроважмаш" і ПрАТ "Індар".

Згідно з інформацією в Єдиному реєстрі судових рішень, суд 8 жовтня задовольнив позов про забезпечувальні заходи ТОВ "АК Маршаллер і партнери" і частково задовольнив подібний позов ТОВ "Грант" Торнтон "в зв'язку з їх судовою суперечкою з Фондом держмайна (ФДМ) за підсумками конкурсів по відбору радників, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Цим визначенням суд також заборонив якісь дії з підготовки цього рішення уряду з боку ФДМ, Мінфіну і Мінкономразвітія.

Як повідомлялося, ТОВ "Грант Торнтон" 21 і 22 серпня звернулося до Окружного адміністративного суду Києва з позовами до ФДМ, в яких просила визнати недійсними результати конкурсів з відбору радників для "Електроважмашу", "Краснолиманської" і "Індару". Позов до ФДМ з вимогою скасувати рішення конкурсної комісії по відбору радників ОГХК і ОПЗ подало також ТОВ "АК Маршаллер і партнери", а у вересні все вони були об'єднані в одну справу.

У свою чергу ФДМ подав позов проти "Грант Торнтон" про спростування недостовірної інформації та захист ділової репутації, де він, зокрема, просить суд стягнути 10 млн грн компенсації.

На думку "Грант Торнтон", зазначені конкурси з відбору радників пройшли з грубими правопорушеннями при проведенні другого етапу 30-31 липня 2018 року. За даними компанії, в присутності всіх учасників конкурсу не були роздруковані конверти з конкурсними пропозиціями і визначено їх відповідність вимогам, а також не були визначені кращі конкурсні пропозиції шляхом нарахування балів і переможці цих конкурсів. Компанія також стверджує, що запропоноване нею як фіксоване, так і залежне від результатів приватизації винагороду в ряді випадків нижче, ніж відповідне цінова пропозиція компаній, визнаних переможцями конкурсів.

За словами джерела в Кабінеті міністрів, ТОВ "Грант Торнтон" має відношення до екс-регіонала з Тореза Віталія Кропачова. Його також називають "смотрящим" за вугільною галуззю від діючої влади.

"Справжня мета судового позову, який подала компанія "Грант Торнтон"- зупинити процедуру приватизації таких держпідприємств як" Вугільна компанія "Краснолиманська". Щоб дати можливість Віталію Кропачовим і далі заробляти на державній шахті, маючи покровителів у владі для цього", - повідомило джерело .