RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Адвокати Крючкова судитимуться з НАБУ через фальсифікацію

Захисники екс-нардепа Дмитра Крючкова наполягають на притягненні до кримінальної відповідальності НАБУ за підробку документів.

За свідченням адвокатів екс-Народна Дмитра Крючкова, Національна поліція офіційно підтвердила, що їх клієнт не перебуває в міжнародному розшуку. Разом з тим, адвокати зазначають, що недостовірні дані про міжнародний розшук Крючкова були поширені органами НАБУ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в 2017 і повторно в 2018 роках Інтерпол відмовив Україні в розшуку і затриманні Крючкова в зв'язку з політичним характером його переслідування.

Також дані Крючкова відсутні в так званих "червоних" файлах бази даних Інтерполу, про що центральне бюро Інтерполу в Ліоні (Франція) повідомило всім національним підрозділам.

За даними НАБУ, з 2016 року Крючков проживає в ЄС і РФ.

В даний час адвокатами Крючкова керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницька подані заяви про притягнення детективів НАБУ до кримінальної відповідальності за ст. 366 і ст. 358 Кримінального кодексу - службова фальсифікація і підробка документів.

Захисниками Крючкова є Тетяна Ковальова, яка вже понад 15 років очолює дисциплінарну комісію адвокатів, і Олександр Лисак, який захищав екс-главу ДФС Романа Насирова, мера Одеси Геннадія Труханова, міністра інфраструктури Володимира Омеляна і сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.