RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Суд в Києві знову розгляне позов колишнього міністра Червоненко проти віце-спікера Сироїд

У середу, 22 травня в Шевченківському районному суді Києва відбудеться судове засідання за позовом екс-міністра транспорту України Євгена Червоненка проти віце-спікера ВРУ Оксани Сироїд, в позові йдеться про захист честі, гідності та ділової репутації колишнього міністра.

Про це повідомляє прес-служба Євгена Червоненка.

Відзначається, що сума позовних претензій Червоненка - 1 млн гривень, які він пообіцяв у разі перемоги перевести в ОХМАТДИТ.

Позов проти Сироїд був поданий в 2018 році, коли в ефірі телешоу Червоненко критично відгукнувся про ідею запустити Hyperloop в Україні, на що Сироїд назвала його "корумпованим міністром". Віце-спікер додала, що Червоненко, перебуваючи на посаді, нібито передав структурам бізнесмена Ріната Ахметова 20 тисяч вагонів.

Екс-міністр назвав слова Сироїд наклепом і зазначив, що за 8 місяців його роботи в Міністерстві транспорту, надходження з галузі до бюджету зросли на 312%, була добудована частина дороги Одеса-Київ, а транзит по СНД становив близько 5 млрд доларів.

За словами Червоненка, Оксана Сироїд не володіє "матчастиною", оскільки саме він почав кампанію по поверненню вагонів, переданих за часів Януковича структурам Ахметова і Кирпи. Всього "Укрзалізниці" під час роботи Червоненко повернуто понад 37 тисяч вагонів.

Через кілька днів після ефіру, екс-міністр подав позов на Оксану Сироїд на суму 1 млн гривень. У прес-службі Червоненко заявили, що Сироїд не з'явилася ні на одне засідання суду.

Чергове засідання суду відбудеться 22 травня о 14.30 в приміщенні Шевченківського районного суду Києва, за адресою вул. Дегтярівська, 31-а. Суддя - Притула Н.Г.