RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

Кандидат в депутати Прокопів подав до суду на телеканал "1+1" через наклеп

Кандидат в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 211 Володимир Прокопів судитиметься з телеканалом "1+1" через поширення недостовірної інформації.

Про це кандидат повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Неправдиві відомості про Володимира Прокопіва було оприлюднено 15 липня 2019 в програмі "Гроші". В телеефірі його звинуватили в підкупі виборців і використанні нечесних виборчих технологій. Відповідний судовий позов в розмірі 5 млн гривень вже зареєстрований.

"Інформація про мене, поширена каналом, не відповідає дійсності. Навіть не фахівець може легко побачити, що показане відео може бути сфабрикованими. До того ж, на швидку руку і неякісно. Деякі канали відчувають свою повну безкарність, не перевіряють дані, а може, і навмисно подають неправдиву інформацію для введення громадян в оману і впливу на результат виборів", - підкреслив Володимир Прокопів.

Він зазначив, що такими діями телепроект "Гроші" завдав шкоди його діловій репутації, честі та гідності. Володимир Прокопів вирішив захищати своє ім'я в суді.

"Неприпустимо для досягнення своїх цілей ображати десятки людей і впливати на результати виборів, використовуючи брудні маніпуляції. Треба виходити до людей, розповідати, що ти зробив і що плануєш. А не ховатися за партійним брендом", - зазначив Володимир Прокопів.

Також ініціативна група громадян, чиї персональні дані були опубліковані, подали колективний позов про захист честі і гідності. Крім того, написали заяву в Національну поліцію про злочин проти рівноправності в залежності від їх політичних переконань. Позов і заяву подано на одного з кандидатів в народні депутати від Голосіївського району, який не маючи доказів і фактів, оприлюднив персональні дані сотень людей і звинуватив їх в підкупі.