RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Україна домоглася в Європі важливої перемоги над Росією по Криму

Апеляційний суд в Парижі став на бік українського державного Ощадбанку в суперечці проти Росії у справі відшкодування збитків банку внаслідок окупації Криму.

Про це повідомив у себе в Facebook глава правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Він зазначив, що внаслідок цього рішення Росію зобов'язали відшкодувати збитки українському банку в розмірі 1,3 млрд доларів із компенсацією за прострочення.

"Паризький Апеляційний суд оголосив рішення за результатами засідання 8 жовтня 2019 року за заявою Російської Федерації до Ощадбанку. Цією заявою РФ намагалася зупинити виконання рішення міжнародного Арбітражу від 26 листопада 2018 року. Це рішення було ухвалене за позовом Ощадбанку проти РФ про відшкодування збитків завданих банку Росією в результаті окупації АР Крим. На загальну суму 1,3 млрд доларів США плюс близько 100 тисяч доларів США за кожен день прострочки платежу", - заявив він.

Також функціонер розповів і про аргументи російської сторони, які стосувалися захисту прав відповідача за кордоном. Апеляційний суд у Франції не сприйняв ці аргументи досить вагомими для скасування рішення першої інстанції.

"Основним аргументом РФ було те, що у разі примусового виконання зазначеного арбітражного рішення в країнах, які в меншій мірі захищають майно держави, Російській Федерації можуть бути спричинені матеріальні збитки та порушені її права", - написав глава Ощадбанку.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в українському держбанку повідомили, що рішення міжнародного суду щодо спору між Ощадбанком і Росією може бути примусово виконано, тобто, кошти конфісковані, в 154 іноземних державах.