RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Справа "Океану": суд підтвердив законність покупки заводу інвестором

Господарський суд Миколаївської області 14 лютого відмовив у задоволенні позову про визнання недійсними результатів аукціону з продажу майнового комплексу ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан", рішення оголосила суддя Тетяна Давченко.

Про це повідомляють НікВести.

До суду в рамках справи про банкрутство ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" звернулися компанії "Океан-судноремонт", кіпрська Pozanter Holdings Ltd, Анатолій Нємов, який позиціонує себе як глава профспілки заводу, а також компанія з Белізу "Бельмонт". Вони просили суд визнати недійсними результати аукціону від грудня 2018 з продажу майна "Океану" і скасувати договір з компанією "Торговий дім "Аннона".

"Бенефіціаром компаній є бізнесмен Ігор Ігнатов, а глава профспілкової організації НСЗ "Океан" Анатолій Нємов намагався в суді передати представництво компанії "Бельмонт", - повідомляють журналісти.

"Суд поставив крапку, в задоволенні позовів було відмовлено. Аукціон визнаний таким, що був проведений відповідно до закону. Будь-які інсинуації повинні бути припинені. Суд зазначив, що рішення вступає в силу з моменту проголошення, і ніхто не може говорити, що щось було не так після рішення суду", - прокоментував рішення представник інвестора заводу "Океан" Василя Капацини, адвокат Сергій Панченко.

Комплекс заводу "Океан" був проданий на аукціоні 3 грудня 2018 роки за 122,195 млн гривень компанії "Торговий дім "Аннона". Інвестор - миколаївський бізнесмен Василь Капацина. Власник взяв на себе зобов'язання виплатити колишнім працівникам заводу заборгованість із зарплати на 100 млн грн, що було зроблено.

У квітні 2019 року ТОВ "Суднобудівний завод "Океан" отримав перше держзамовлення - ремонт земснаряду для АМПУ, був укладений контракт з голландською компанією "Eurobulk" на будівництво барж і модернізацію суховантажу класу річка-море. "Океан" уклав контракт на добудову двох суховантажів типу "Буг". у листопаді 2019 року завод відвідали представники Міноборони і "Укроборонпрому" з метою з'ясувати можливості будівництва і ремонту в Миколаєві військових кораблів.

Завод "Океан" був арештований в січні 2020 року поданням Офісу генпрокурора на підставі свідчень колишнього помічника екс-депутата від БПП Оксани Білозір - Ігоря Ігнатова. У 2017 році він підозрювався в спробі незаконно отримати контроль над заводом в Миколаєві нібито завдяки зв'язкам в ГПУ. "Океан" був куплений на торгах Василем Капациною в грудні 2018 роки після процедури банкрутства. Інвестор заявив, що за атакою на "Океан" може стояти російський олігарх Ігор Юсуфов. Він оскаржив арешт підприємства. Апеляційний суд переніс розгляд справи про арешт заводу на 24 лютого.

У жовтні 2019 глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що керівництво політсили вимагатиме показати листування в месенджері WhatsApp нардепа з "СН" В'ячеслава Медяника з абонентом "Саша Яровий", щоб перевірити, чи порушував той депутатську етику, і чи немає в його діях корупції. Йшлося про листування, в якому згадувалися слова "океан" і "цукор", тобто, про завод "Океан" і Ігоря Ігнатова, який керував низкою цукрових заводів. За фактом листування САП відкрила справу. Арахамія уточнив, що Медяник звертався до генпрокуратури: "ОГП заарештувала завод "Океан" на підставі документа, який Медяник віддав". Він розповів про роль у справі Ігоря Ігнатова і екс-глави ОПУ Андрія Богдана.