RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Бахматюк буде домагатися компенсації після рішення Верховного суду по своєму банку - заява бізнесмена

Рішення Верховного суду про неправомірність дій Нацбанку України (НБУ) щодо виведення банку "Фінансова ініціатива" з ринку дозволяє ексвласнику банку Олегу Бахматюку вимагати компенсації і дає додатковий аргумент до пропонованого ним врегулювання з питання боргів цього банку і VAB Банку.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" сам бізнесмен.

"Після нещодавнього прийняття Верховною Радою "банківського" закону ми не можемо повернути собі банк, але будемо звертатися за компенсацією за всіма процедурами, які мають правовий характер. Найголовніше - суд визнав очевидну річ, що банк неправомірно вивели з ринку, що він міг працювати і був достатньо ліквідний", - сказав Бахматюк.

Він нагадав, що спочатку вказував на незаконність дисконтування Нацбанком облігацій внутрішньої держпозики, що спричинило за собою визнання "Фінансової ініціативи" неплатоспроможною.

"На жаль, за ці п'ять років банк перетворився в ніщо. Але це було вже принципове завдання довести свою правоту, і така історична справедливість важлива для мене і для команди", - сказав бізнесмен.

Бахматюк зазначив, що суд фактично визнав провину Нацбанку в падінні "Фінансової ініціативи". "А значить, в половині того боргу, в якому мене звинувачують, вони винні самі. Виходить, що це було свідоме доведення банку до банкрутства. Ми цей аргумент використовуємо і в міжнародних судах", - пояснив ексвласник.

Він також нагадав про ухвалене 5 червня Печерським райсудом Києва рішення про скасування постанови про поновлення кримінальної справи проти нього особисто і його компанії екс-заступником генпрокурора Віталієм Касько.

"Уже тиждень, як це рішення оголошено. Воно вже в Генпрокуратурі, і я сподіваюся, що генпрокурор виконає це рішення суду", - сказав бізнесмен.