RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Прокуратура продовжує блокувати роботу заводу: інвестор розповів про зрив засідання суду у справі "Океану"

Офіс Генеральної прокуратури України проігнорував засідання Печерського суду Києва щодо чергового клопотання адвокатів власника Миколаївського суднобудівного заводу "Океан" про зняття арешту з підприємства.

Про це кореспонденту "Апострофа" повідомила представник інвестора НСЗ "Океан" Аліна Ігнатенко.

За її словами, засідання не відбулося через неявку до суду представника вищого наглядового органу.

Цілісний майновий комплекс підприємства був заарештований Печерським судом 13 січня 2019 року по клопотанню ОГПУ в рамках кримінального провадження про нібито незаконне заволодіння майна заводу і доведення його до банкрутства. 22 червня цей же суд залишив в силі своє рішення про арешт підприємства.

Як свідчать матеріали незалежної експертизи, арешт наніс державі Україна, заводу і працівникам шкоди на загальну суму понад 65 млн грн. Також він привів до розриву ряду контрактів. Через скасування тільки двох іноземних замовлень "Океану", Україна недоотримала майже 220 млн грн іноземних інвестицій.

Власник заводу бізнесмен Василь Капацина неодноразово звертався в ОГПУ, СБУ та Офіс президента в зв'язку з ситуацією, що склалася через рішення суду про арешт майна підприємства. На думку бізнесмена, це рішення було спецоперацією спецслужб держави-агресора, а ОГПУ ввели в оману з метою знищення стратегічного для України заводу.