RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

ЗМІ розповіли про прийняття ВАКС рішень у справі Бахматюка, що суперечать один одному

Слідчий суддя ВАКС 24 червня відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою екс-голові правління VAB банку Денису Мальцеву. Таким чином перша інстанція Вищого антикорупційного суду України прийняла рішення, повністю протилежне рішенню Апеляційної палати ВАКС про обрання запобіжного заходу колишньому власнику VAB банку, акціонеру Групи компаній "Укрлендфармінг" Олегу Бахматюку.

Про це повідомляють "Українські новини".

Про рішення Вищого антикорупційного суду України про відмову від обрання запобіжного заходу Денису Мальцеву стало відомо з повідомлення на сайті компанії Олега Бахматюка "Укрлендфармінг". Екс-глава правління VAB банку Денис Мальцев проходить у тій самій справі, що і колишній власник банку Олег Бахматюк, і прокуратура подавала ідентичні позови в ВАКС про обрання запобіжного заходу.

"Рішення щодо мене вважаю об'єктивним, адже ніяких законних підстав для заочного арешту не було - я не перебуваю в міжнародному розшуку і не ховаюся від слідства. Тим часом попереднє рішення щодо акціонера банку Олега Бахматюка свідчить про одне: є судді, які орієнтуються на закон, і є, на жаль, судді, які приймають рішення, орієнтуючись на інтереси певних осіб ", - прокоментував колишній глава правління VAB банку Денис Мальцев.

Раніше акціонер банку Олег Бахматюк заявляв: "Артем Ситник, за моїми даними, особисто їздив в ВАКС і, де-факто, втручався в процес. Прямим доказом цього є те, що в ідентичних справах тієї ж Апеляційної палати ВАКС - в справі Клименка та Клюєва, прийняли прямо протилежне рішення і відмовили в застосуванні запобіжних заходів у вигляді утримання під вартою... Рішення щодо Мальцева є ще одним підтвердженням моїх слів про упередженість деяких учасників процесу. Цей абсурд, причиною якого є помста директора НАБУ Ситника, повинен припинитися", - заявив Олег Бахматюк.

5 червня Печерський райсуд Києва, прийняв рішення, яким скасував як незаконну постанову Віталія Каська, колишнього заступника генпрокурора Рябошапки, щодо поновлення кримінальної справи проти Олега Бахматюка. Йдеться про постанову щодо відновлення справи про рефінансування VAB банку, яке вже розслідувалася і була закрита рішенням судів через відсутність складу злочину.