RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У київський Окружний адмінсуд призначено суддю, який забороняв акції проти Путіна

На посаду судді Окружного адміністративного суду міста Києва призначено Кирила Гарника, який в 2013 році забороняв акції протесту проти приїзду в Україну патріарха Кирила і президента Росії Володимира Путіна.

Відповідний указ про призначення Гарника опубліковано на офіційному сайті президента України.

"Відповідно до частини п'ятої статті 126, частини першої статті 128 та підпункту 2 пункту 161 розділу ХV "Перехідні положення" Конституції України постановляю: призначити Гарника Кирила Юрійовича на посаду судді Окружного адміністративного суду міста Києва", - сказано в тексті документа.

Кирило Гарник належить до суддівської династії - його мама Людмила Гарник з 2007 року є суддею Північного Апеляційного господарського суду в місті Києві.

Фото: prosud.info

Відомо, що свою суддівську кар'єру він почав в 2011 році як суддя Полтавського окружного адміністративного суду.

У 2013 році Гарника було призначений суддею Окружного адміністративного суду міста Києва. В цей час він "прославився" тим, що забороняв акції протесту біля Києво-Печерської Лаври, Володимирської гірки та Софійській площі проти приїзду в Україну на святкування 1025-річчя хрещення Русі патріарха Кирила і президента Росії Володимира Путіна.

Як повідомляв "Апостроф", Вища рада правосуддя розглянула клопотання Генерального прокурора Ірини Венедиктової про тимчасове відсторонення голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка і прийняла несподіване рішення.