RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Не піддаватися на шантаж і не йти у відставку: ОПЗЖ звернулася до суддів Конституційного суду

Суддям Конституційного суду України слід проявити стійкість і не йти у відставку через тиск влади після їх рішення, яке провело до фактичного скасування електронного декларування майна чиновників в Україні.

Про це йдеться у відкритому зверненні "Опозиційної платформи - За життя" до суддів КСУ.

"Вся суспільна увага зосереджена на ситуації навколо Конституційного суду. Влада розгорнула масштабну атаку на судову систему. Це відбувається тому, що саме незалежна судова влада є головною перешкодою для реалізації планів руйнування соціальної держави... Влада не знаходить підтримки ні в суспільстві, ні в парламенті. Саме тому посилюється персональний тиск на суддів Конституційного Суду. Проти вас відкриваються кримінальні справи. на суд нацьковують радикалів. Чутно обурливі погрози фізичної розправи. Зараз до цього тиску підключилися "слуги", які підписалися під зверненням, написаним під диктовку Офісу Володимира Зеленського та його кураторів"- йдеться у зверненні ОПЗЖ.

"Опозиційна платформа - За життя" закликала суддів Конституційного суду не піддаватися погрозам і шантажу.

"На Ваших плечах сьогодні лежить відповідальність за долю української демократії і майбутнє країни. Ми звертаємося до Вас із закликом не залишати свій пост і не йти у відставку під тиском Зе-бригади. Вас підтримують всі демократичні громадські сили. Об'єднавшись в захисті Конституції, демократичних принципів української державності, українського суверенітету і прав українських громадян ми обов'язково переможемо. Правда, Конституція і демократія на вашому боці!", - наголошується в зверненні.