RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Суд наклав арешт на майно Миколаївського глиноземного заводу через шкоду екології регіону

Заводський районний суд Миколаєва наклав арешт на майно Миколаївського глиноземного заводу, що належить російському олігархові Олегу Дерипасці. Арешт накладено у забезпечення позову на суму понад 9,2 млрд гривень від громадської організації "Стоп Шлам", яка звинувачує завод в нанесенні збитку екології регіону і здоров'ю його мешканців.

Про це пише "Гордон".

Відомості про арешт внесені до держреєстру речових прав на нерухоме майно та держреєстру обтяжень рухомого майна. Незважаючи на це, керівництво МГЗ відмовилося виконувати рішення суду і 3 грудня відмовило приватному виконавцю у допуску на територію заводу для проведення опису майна.

Як повідомляє екологічна ініціатива "Стоп шлам", на підставі акта про недопуск готується заява в правоохоронні органи, оскільки такі дії МГЗ містять ознаки злочину, передбаченого статтею 382 Кримінального кодексу України (перешкоджання виконанню рішення суду).

Також повідомляється, що раніше керівництво МГЗ не допустило і представників Державної екологічної інспекції для проведення позапланової перевірки.

Активісти екологічної ініціативні "Стоп шлам" СС