RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

​Окупанти в Криму винесли жорсткий вирок 65-річній "шпигунці": фото і реакція України

Українку Галину Довгополу, яка живе в Криму, суд Севастополя визнав винною в державній зраді - її засудили до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Севастопольський міський суд засудив місцеву мешканку, уродженку Бахчисарая, 1955 року народження, до 12 років позбавлення волі в колонії загального режиму з обмеженням свободи на один рік. Відзначають, що вона нібито працювала на Міністерство оборони України - збирала інформацію про окремий авіаційний полк Чорноморського флоту. За даними суду, жінка дізнавалася відомості щодо "дії позивних, частот і ключів, індексів радіостанцій, ключів до таблиць радіопозивних і таблиць чергового радиста та таблиць телефонних, телеграфних, радіо- і флажних позивних на мирний час".

Засідання проходило в закритому режимі. Це пояснили там, що в матеріалах справи була інформація, що стосується державних таємниць.

Суд визнав українку винною за статтею 275 Кримінального кодексу РФ (державна зрада). Вирок винесли в середині минулого тижня.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова засудила дії окупаційної влади Криму, написавши у своєму Telegram-каналі. Вона назвала справу проти українки Галини Довгополої сфабрикованою. Денисова також підкреслила, що закрите засідання, куди не пускали представників ЗМІ, є черговим свідченням фальсифікації кримінальної справи.

"Закликаю міжнародне співтовариство застосувати всі можливі інструменти для посилення тиску на Російську Федерацію, щоб якомога швидше звільнити всіх незаконно утримуваних нею громадян України і припинити терор по відношенню до них", - написала омбудсмен.

Як повідомляв "Апостроф", суд в Криму засудив до шести років суворого режиму і року обмеження волі кримського татарина Меджита Аблямітова.