RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

​Суд прийняв важливе рішення щодо підозрюваного у підпалі дверей будівлі ОПУ

Печерський районний суд Києва призначив домашній арешт Олексію Білковському - підозрюваному у підпалі дверей будівлі Офісу президента під час протестів на підтримку активіста Сергія Стерненка 20 березня.

Про це повідомляє видання "Ґрати".

За даними слідства, чоловік кидав невідомі предмети в бік будівлі ОПУ і написав образливі слова на фасаді. Його звинувачують в ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство із застосуванням зброї) і в ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу (навмисне пошкодження майна).

У залі суду сам Білковський спростовував усі звинувачення. Він заявив, що протестував мирно. Він також зазначив, що не планує переховуватися, тому попросив не призначати йому домашній арешт.

Олексій Білковський - учасник праворадикальної групи "Гонор". Її главу Сергія Філімонова суд напередодні відправив під цілодобовий домашній арешт за підозрою в хуліганстві із застосуванням зброї під час акції під ОПУ 20 березня.

Як повідомляв "Апостроф", в Офісі президента України відмовилися від пропозиції представників Художньої галереї "Речовий доказ" продати на аукціоні двері, пошкоджені під час акції протесту 20 березня.