RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Микола Рудьковський готує позов проти РФ до Європейського суду з прав людини

Ексміністр транспорту і зв'язку України Микола Рудьковський має намір подати позов до Європейського суду з прав людини проти Російської Федерації, де він провів два роки у в'язниці за кинутий в бік російського посольства в Києві камінь.

Про це Рудьковський розповів в інтерв'ю Дмитру Гордону, пише "Сегодня".

"У РФ в кримінальному кодексі немає статті за відповідальність за межами РФ. Але вони закривають на це очі, це робилося, щоб показати, що правоохоронна система якось бореться з ворогами з України. Але мої юристи і зараз ведуть юридичні процеси, ми подали касацію в РФ, підемо до Європейського суду і доведемо, що це було політично мотивоване переслідування, і виставимо рахунок-компенсацію Росії", - заявив Рудьковський.

Микола Рудьковський додав, що українські нардепи Нестор Шуфрич і Олег Семінський шляхом шантажу примушували його сім'ю переоформити на них активи найбільшої української газодобувної компанії "Нафтогазвидобування", поки Рудьковський перебував у російській в'язниці. Він стверджує, з цією метою вони залучали як правоохоронні органи РФ, так і криміналітет.

"Мені слідчі і всі інші, хто до мене приходив, говорили: "Вирішіть ваші фінансові питання з паном Шуфричем і його партнером в Україні, і розслідування піде іншим шляхом"... Вони вийшли на кримінальний світ, вийшли на наглядача за в'язниці, намагалися мені створити там абсолютно неприйнятні умови, щоб мої родичі переписали на них акції компанії і віддали майно", - розповів Рудьковський.

У лютому 2017 Слідчий комітет РФ пред'явив шістьом громадянам України заочне звинувачення у нападах на російське посольство в Києві в 2014 і 2016, серед яких був і ексміністр.