RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Продовження строку запобіжного заходу Кухарчуку - незаконне - адвокат ветерана

Печерський районний суд Києва відмовився звільняти з СІЗО черкаського ветерана і кандидата в депутати по 197 округу Дмитра Кухарчука, задовольнивши клопотання слідчого про необхідність продовження арешту до 20 грудня 2021 року.

"Сьогодні мало бути єдине рішення суду, а саме – відмова у задоволенні клопотання слідчого. Тому що за законом слідчий має викласти обставини, які вказують на те, що мій підзахисний може перешкоджати завершенню досудового слідства. Але річ у тому, що слідству вже нічого не може перешкоджати, бо воно завершене і про це оголошено. Тому юридичного нормативного обґрунтування у задоволенні клопотання немає", – наголосив адвокат Дмитра Кухарчука Едуард Вербінець.

Таке рішення він назвав незаконним, необ’єктивним і таким, що не ґрунтується на нормах чинного законодавства. Також адвокат додав, що захист оскаржить сьогоднішнє судове рішення в апеляційному суді.

Кримінальну справу за ст. 296, ч. 4 про "хуліганські дії" проти черкаських ветеранів Дмитра Кухарчука та Олега Довбиша порушили після акції протесту під Офісом президента. Зокрема, Кухарчука звинувачують у тому, що він, нібито, завдав удар рукою "по невизначеній частині тіла правоохоронця", який в результаті отримав хімічні опіки очей.