RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

Всі новини

Спростування недостовірної інформації на виконання рішення суду

26 травня 2021 Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив частково позов Шваліковського Андрія до Товариства з обмеженою відповідальністю "Апостроф ТВ", Філіпчука Василя Олександровича, ТОВ "Європейська Медіа Група" про захист честі, гідності, ділової репутації, визнання недостовірною інформації та зобов`язання її спростувати.

На виконання рішення суду, наводимо резолютивну частину вказаного рішення.

Позов Шваліковського Андрія Миколайовича до Товариства з обмеженою відповідальністю "Апостроф ТВ", Філіпчука Василя Олександровича, ТОВ "Європейська Медіа Група" про захист честі, гідності, ділової репутації, визнання недостовірною інформації та зобов`язання її спростувати, - задовольнити частково.

Визнати недостовірною інформацію, розміщену та поширену 17 березня 2020 о 09 год. 25 хв. на вебсайті інтернет-видання "Апостроф" за посиланням: https://apostrophe.ua/ua/news/business/2020-03-17/na-volyini-tamojennika-yuriya-tereschuka-obvinyayut-v-moshennichestve---smi/191249 а саме інформацію наступного змісту: "Шваліковський Андрій Миколайович знаходиться в розшуку Інтерполу за контрабанду, а також фігурує в кримінальних процесах за шахрайство, тяжкі злочини на території ЄС".

Зобов'язати ТОВ "Європейська медіа група" спростувати інформацію шляхом опублікування на вебсайті інтернет-видання "Апостроф" резолютивної частини вказаного рішення суду під заголовком "Спростування" протягом одного місяця з дня вступу рішення у законну силу

В задоволенні іншої частини позовних вимог, - відмовити.

Стягнути на користь Шваліковського Андрія Миколайовича з ТОВ "Європейська Медіа Група" судовий збір в сумі - 1680 грн 00 коп.

Рішення може бути оскаржене до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги до або через Шевченківський районний суд м.Києва протягом 30 днів з дня його проголошення. Якщо у судовому засіданні було проголошено лише вступну і резолютивну частину судового рішення або у разі розгляду (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, цей строк обчислюється з дня складання повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не були вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом 30 днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Реквізити учасників:

Позивач: Шваліковський Андрій Миколайович, адреса проживання: АДРЕСА_1.

Відповідачі: Товариство з обмеженою відповідальністю "Європейська медіа груп", код ЄДРПОУ 39396997, м.Київ, вул.Бориса Гринченка, 4, оф.3.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Апостроф ТВ", адреса: м.Київ, вул.Володимирська, 10.

Філіпчук Василь Олександрович, адреса: АДРЕСА_2.

Суддя: Андрій Анатолійович Осаулов.