RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Генерал Лісовий подав клопотання про взяття Пашинського на поруки

На засіданні Вищого антикорупційного суду щодо обрання запобіжного заходу колишньому народному депутату Сергію Пашинському генерал-майор Іван Лісовий подав клопотання про взяття на поруки Сергія Пашинського.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

"Я Сергія Володимировича (Пашинського) знаю з 2015 року... я відновлював ракетні війська України. Мені доводилося з ним зустрічатися не один раз, зокрема на засіданні комітету Верховної Ради з нацбезпеки й оборони. Хочу вас завірити, що це та людина, яка своїми діями має тільки одне - як вберегти державу", - сказав Лісовий на засіданні.

Він нагадав про роль Пашинського в забезпеченні українського війська зброєю. Зокрема, Лісовий детально розповів про застосування САУ "Богдана" та роль Пашинського у цьому процесі.

"Я поручаюсь за нього, бо знаю цю людину, що вона думає за Україну, як буде Україна боронитися, як буде жити. Я не боюся дати своє слово, щоб підтримати, щоб його (Пашинського) не тримати під вартою", - резюмував Лісовий.

Іван Лісовий - генерал, який у 2014 добровільно допомагав формувати артилерійські і ракетні дивізіони і допомагав армії. Отримав звання генерал-майора і був призначений начальником ракетних військ і артилерії управління військ берегової оборони командування ВМС ЗСУ.

"У 2004 році я вийшов на пенсію з посади начальника ракетних військ і артилерії Північного ОК, займався військово-патріотичним вихованням молоді. Проте, коли розпочалася війна (у 2014 році), звернувся до керівництва Збройних Сил надати можливість повернутися до війська. Готовий був захищати Батьківщину на будь-якій посаді. Отримав змогу брати участь у розконсервуванні, відновленні, обслуговуванні й ремонті знятого зі зберігання артилерійського озброєння. За моєю участю введено у стрій приблизно 6 тисяч артилерійських систем", - зазначав Іван Лісовий.

12 лютого Сергій Пашинський повідомив, що до його помешкання прийшли з обшуком СБУ та НАБУ, у справі щодо передачі "палива Курченка" державі у 2015. НАБУ та СБУ повідомили, що в рамках справи виявлено збитків на 967 млн грн. Пашинському та його партнеру оголошено підозру за незаконне привласнення нафтопродуктів. 13 лютого ВАКС обрав запобіжний захід для Сергія Тищенка у вигляді тримання під вартою, він є фігурантом справи. НАБУ, САП та СБУ підозрюють Пашинського у привласненні конфіскованих державою нафтопродуктів Курченка.

Громадські діячі та ветерани виступили на захист Сергія Пашинського (наразі - очільника Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України): ексдепутат, ветеран, командир роти БПЛА Ігор Луценко заявив, що арешт Пашинського може ускладнити постачання зброї ЗСУ. Асоціація оборонної промисловості закликала не допустити усунення Пашинського від координування підприємств ОП.

21 лютого ВАКС розпочав обирати запобіжний захід екснардепу, прокурори САП просили суд про запобіжний захід у вигляді арешту із можливістю застави у майже 300 млн грн. Адвокати Сергія Пашинського вважають, що твердження, на яких будується підозра, не мають підтвердження у матеріалах справи, а дописи НАБУ і САП у справі мають маніпулятивний характер.