RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Порошенко запропонував Гройсману нову посаду: експерт розповів деталі

Президент України Петро Порошенко запропонував прем'єру-міністру Володимиру Гройсману очолити партію "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

Про це "Апострофу" розповів експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко.

"Порошенко запропонував Гройсману очолити "БПП-Солідарність". Ця посада поки вакантна після відходу Віталія Кличка. Наскільки я знаю, Гройсман поки не дав відповіді, ще думає", - заявив Петренко.

Таким чином, глава держави намагається не дати прем'єру піти у самостійне політичне плавання і перешкодити консолідації партії "Народний фронт" навколо Гройсмана.

"Зараз посилилися переговори "Народного фронту" і прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Оскільки Гройсман намагається вийти з-під впливу Петра Олексійовича, що дуже помітно по його публічних виступах і інсайдерській інформації", - відзначив експерт.

За його словами, інтенції Гройсмана до самостійності підштовхують Порошенко працювати з "Народним фронтом" для об'єднання, але якщо Гройсман захоче вести самостійне політичне життя, то йому знадобляться союзники, і "НФ" готовий підставити йому плече.

"З огляду на непрості відносини БПП і НФ, останні готові зробити вибір на користь Гройсмана, який їм ближче і здатності домовлятися", - додав Петренко.

Він також підкреслив, що багато чого залежить від позиції Гройсмана та олігархічних груп, а деякі незадоволені владою олігархи звертають свій погляд на Юлію Тимошенко.

Детальніше про можливе об'єднання "Блоку Петра Порошенко" і "Народного фронту" читайте у матеріалі, "Гройсман виходить з-під впливу Порошенко: президент запропонував йому ще одну посаду", який опубліковано на "Апострофі".