RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Хто придумав помаранчеві стрічки на Майдані: політики зчепилися через слова російського політтехнолога

Заява російського політтехнолога Олексія Ситникова про те, що він придумав ідею помаранчевих стрічок під час подій на Майдані в 2004 році, не відповідає дійсності.

Про це, обговорюючи заборону на в'їзд в Україну Ситникову, в Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Я з Тетяною Мокріді (колишній прес-секретар "Нашої України", - "Апостроф") знаю з десяток московських заробітчан, які претендують на лаври придумщиків нашого помаранчевого кольору. Помаранчевий колір придумали Гринів (чинний народний депутат від БПП Ігор Гринів, - "Апостроф") і Лесюк (львівський психолог і політтехнолог Ярослав Лесюк, - "Апостроф") , вперше його використали, коли ВАЮ (Віктор Ющенко, - "Апостроф") йшов на Говерлу. І ці дєятелі з подачі Юлі дійсно кілька разів були на якихось обговореннях в штабі, але з'явилися там значно пізніше, аніж помаранчевий колір", - зазначила Ірина Геращенко.

Фото: Скріншот

У свою чергу Тетяна Мокріді спростувала роботу Ситникова у штабі тодішньої опозиції. "Не працював він ніколи в штабі", - зазначила вона.

Нагадаємо, в інтерв'ю "Апострофу" Олексій Ситников, якому на три роки заборонили відвідувати Україну, розповів про роботу в Україні під час Помаранчевої революції. "Я працював в штабі Помаранчевої революції, і це ми придумали помаранчеві мотузочки як якийсь простий спосіб підморгувати однодумцям", - сказав він.