RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Експерти дали пораду Порошенку щодо блокади Донбасу

Затяжна торгова блокада Донбасу не знайшла спільної думки в суспільстві. Однак експерти вважають, що президенту Петру Порошенку необхідно піти на переговори з активістами і переконати їх припинити блокаду.

Відповідні думки експерти висловили в коментарях "Апострофу".

"Владі зараз не залишається нічого іншого, окрім як вирішити цю проблему, краще звичайно політичним шляхом. Я не думаю, що ті, хто організовує блокаду, не здатні зрозуміти економічних аргументів. Якщо вони свідомо не хочуть їх чути, влада повинна застосувати силове розблокування і забезпечити безперебійні поставки вугілля на українські електростанції. Тим більше, що за прогнозом, у нас ще не менше місяця триватимуть негативні температури і затяжна холодна зима. Сподіватися на те, що можна просто відключити електростанції і після цього вижити неможливо", - вважає екс- міністр економіки Віктор Суслов.

Глава федерації металургів України Сергій Біленький вважає, що спірні моменти необхідно вирішувати в ході переговорів.

"Всі підприємства на непідконтрольній території, які пройшли перереєстрацію, працюють в законодавчому полі України. Якщо є у когось питання, що вони взагалі не можуть там працювати, це потрібно вирішувати цивілізованим, законодавчим шляхом, а не просто порушувати закони, блокуючи залізницю", - зазначив він.

Більше про причини і наслідки блокади Донбасу читайте в матеріалі "Апострофа".