RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Захоплення будівлі облради у Львові: з'явилися відео та нові подробиці

У мережі з'явилося відео захоплення активістами націоналістичними організацій будівлі і зали засідань Львівської обласної ради.

Націоналісти вимагали від депутатів ухвалити звернення до президента України Петру Порошенко і Верховній Раді щодо прийняття закону "Про амністію в 2016 році", який так і не був підписаний президентом, і який дозволить звільнити з ув'язнення низку учасників АТО.

Під час атаки у залі засідань було травмовано співробітницю телеканалу "Перший Західний", яка знаходиться на 6-му місяці вагітності. Їй у голову потрапила димова шашка. Постраждалу на швидкій допомозі забрали в лікарню.

Як повідомила керівник відділу комунікації Нацполіціі області Світлана Добровольська, усі причетні до порушень громадського порядку встановлюються.

На місці працює слідчо-оперативна група. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, раніше у Львові розгорівся скандал через танці на оборонному заводі перед АТОшниками.