RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Українське мовлення в ОРДЛО: з'явилася гарна новина

З міста часів Яр Донецької області 2 квітня почалося мовлення на частоті 873 кГц Першого каналу Українського радіо на підконтрольні бойовикам території Донецької і Луганської областей.

Про це повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський сказав, що сигнал Українського радіо буде охоплювати Донецьку, Луганську області, разом з окремими районами, а також Запорізьку, Дніпропетровську, Харківську області. Крім цього, сигнал пошириться і на прикордонні території РФ.

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко зазначив, що у співпраці з Міністерством інформаційної політики дозвіл на тимчасове мовлення на частоті 873 кГц було надано ще 12 січня.

Член Нацради Дмитро Золотухін додав, що мовлення здійснюється з передавача NAUTEL XL-60, який надала компанія BBG в якості технічної допомоги.

Як сказав в. о. Генерального директора Концерну РРТ Олександр Богданов, зараз передавач працює з потужністю 12 кВт, а з часом його потужність буде збільшена до 25 кВт.

Член Нацради Сергій Костинський підкреслив, що сигнал Українського радіо охопить в загальній складності до 12,7 млн осіб, як громадян України, так і громадян РФ.

Детальніше про українське мовлення на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа".